A minőség fogalma


Feigenbaum szerint a termék és a szolgáltatás minőségét a következők szerint határozhatjuk meg: a termék és szolgáltatás mindazon értékesítési, tervezési, gyártási és karbantartási jellemzőinek teljes összetettsége, amely által a termék és szolgáltatás a használat során kielégíti a vevő elvárásait.
 Crosby szerint a minőség az „igényeknek való megfelelést és nem az eleganciát jelenti”. Ezek a definíciók is mind tartalmazzák a minőség rövid megfogalmazását, mely szerint a minőség a vevő elégedettsége vagy más meghatározás szerint a használatra való megfelelés, alkalmasság.
Ezek stratégiai jellegű meghatározások, mert arra összpontosítanak, hogy megpróbálják megérteni a vevői elvárások teljes körét, miközben a cég saját szervezetét úgy irányítja, hogy mindezen elvárásoknak megfeleljen.
 Shiba professzor (és a japánok) négy szintjét határozták meg a minőségnek. Az első szint a szabványnak, előírásnak való megfelelés, a második a vevők ismert igényének való megfelelés, a harmadik szinten már a megfelelő ár/költség viszony jelenti a szabályozó erőt, míg a negyedik szinten dolgozó szervezetek a felhasználók látens, ki nem mondott igényét célozzák meg. A szintek egymásra épülnek, az átjárhatóságot közöttük a folyamatos javítás biztosítja.
Nincs a világon olyan szervezet, amely csak a negyedik szintnek megfelelő terméket, szolgáltatást állít elő. Olyan sajnos van, amelyik csak az első szint elérésére képes. De az az életképes szervezet, amelyik rendelkezik a negyedik szint elérésének a képességével.

 

 

 

Duplázza meg eladásait!

Emelkedjen ki a konkurencia szürke tömegéből, minősíttesse termékeit!

Növelni szeretné termékei eladásait?

Szerezze meg a vevők bizalmát!

A vevői bizalom megszerzésének klasszikus útja az, hogy jó terméket gyárt, a vásárlók megveszik és tapasztalják, hogy az Ön terméke kitűnő. Ezután már mindig azt fogják vásárolni.

Van egy gyenge láncszem ebben a láncban.

Miért vennék meg az első vásárlás alkalmával éppen az Ön termékét, hiszen még nem ismerik?

Ugye milyen jó lenne, ha a vásárló már az első vásárláskor biztosan tudná, hogy az Ön terméke jobb, mint a többi?

Ha egy ismert logó már messziről magáravonná a vásárlók figyelmét és kiemelné termékét a szürke tömegből?

Erre a problémára kínálunk megoldást: minősíttesse velünk a termékeit.

Minősítésünk a gyártmány használati értékére irányul és ötfokozatú skálán történik:

  1. elégtelen
  2. még elfogadható
  3. közepes
  4. kitűnő

A "jó" és "kitűnő" eredménnyel zárult vizsgálatok esetén engedélyezzük a terméken a "QCTEAM - ELLENŐRZÖTT MINŐSÉG" logó használatát.

A vizsgálat megrendelése gyors, egyszerű és bürokráciamentes.

Az a célunk, hogy terméke elnyerje a vásárlók bizalmát, ezért kizárólag a vásárlóknak legfontosabb, használati értéket minősítjük.
Csak a terméket kérjük a vizsgálathoz, nem kérünk engedélyeket és egyéb, hatóságok által kiállított papírokat.
A hatósági előírásoknak való megfelelések ellenőrzése nem feladatunk, azt úgy is elvégzik a hatóságok, a törvényekben rögzítettek szerint.

Megrendelőlap, áraink

Gyártók leveleiből

Ugrásszerűen megnőttek az eladásaim mióta minősíttettem a ruháimat. A ráfordított összeg hamar visszajött, tehát azt mondhatom, hogy egy jó befektetés volt a minőségi logó megszerzése.
Ma Magyarországon óriási a bürokrácia, még az engedély megszerzéséhez is engedélyeket kell beszerezni, ezért kellemesen érintett a gyors és egyszerű ügyintézés a Qcteamnél.
Remélem a konkurenseim soha nem fognak tudomást szerezni erről a nagyszerű lehetőségről!

Nagyné Bene Piroska
Debrecen
 A műanyagiparban dolgozom, mint egyéni vállalkozó.
Az utóbbi években sok rendszeres megrendelést veszítettünk el a konkurencia (főleg a kínai konkurencia) miatt.
Az látható volt, hogy az árversenybe nem szabad belemennünk, mert akkor csak dolgozhatunk, de amit keresünk az a hidegvízre se lesz elég.
Kézenfekvő megoldásként kínálkozott a minőségi piac megcélzása, ahol egy prémium minőségért hajlandóak a vevők magasabb árat fizetni. Sajnos a vásárlók általában nem szakemberek és ezért nem mindig tudják megkülönböztetni a jó minőségű műanyag gyártmányokat, ezért  éltünk a minősítés lehetőségével, hogy ezáltal megkülönböztessük a jó minőségű gyártmányainkat a silányabb termékektől.
Ez a tervünk be is vált, a Qcteam által minősített gyártmányainkon rajta van az ELLENŐRZÖTT MINŐSÉG pecsét és ezért azokat magasabb áron tudjuk értékesíteni.
Szívből ajánlom mindenkinek ezt a lehetőséget és köszönöm a Qcteamnek a segitséget.

Németh János
egyéni vállalkozó
Győr